Ondřej Fiala

Rozlučka, balení, vyřizování - vzhůru do Austrálie!

7. 08. 2016 10:00:00
Poslední přípravy před odletem do Austrálie a naše rozlučková párty.. Kamarádi nám budou opravdu chybět!

Pátek ráno, spíše ze zvědavosti projíždím internet a koukám na ceny letenek do Sydney. Původně jsme mysleli, že poletíme až kolem 13. května, ale po uhrazení školného nám přišel email s termínem zápisu na školu, který bude už 5. května. Menší komplikace, ale žádosti o vízum jsme naštěstí podali s dostatečným předstihem, takže to pro nás znamená pouze kratší čas v ČR před odletem. Pokud by jste chtěli též žádat o vízum, počítejte alespoň s dvouměsíčním předstihem, opravdu to je dlouhý a administrativně náročný proces, který ne vždy dokážete vy sami ovlivnit.

Ale zpět k letenkám. Standardní cena za jednosměrnou letenku Praha - Sydney byla okolo 17 tisíc. Najednou mi vyskočila cena 10 tisíc, což by nám oproti normálu ušetřilo skoro 14 tisíc. Po chvíli váhání - vhledem k tomu, že jsme ještě neměli schválená víza - jsme se rozhodli, že letenky koupíme. 40 hodin na cestě. Už se těším.. Trasa Praha - Dubaj - Manila - Sydney s 12 hodinovým stop overem na Filipínách bude náročná, ale hodláme si ji zpříjemnit v letištních VIP lounges, kde by měla být k dispozici sprcha a v ceně jídlo a pití. Jeden vstup stojí cca. 500 Kč, což se nám zdá jako výhodná investice, vzhledem k cenám na letištích.

Aktuálně nám zbývá týden do odletu a více než balení nám teď více času zabírá se se všemi rozloučit. Já se loučím pomalu už týden v kuse, moje játra mě musí nenávidět. V sobotu jsme měli oficiální rozlučku, kam jsme pozvali všechny kámoše. Udělalo mi radost, kolik lidí se přišlo ukázat a dát panáka. Takže ještě jednou velký dík všem! Nevím, čím to je, ale zatím mi asi úplně nedochází, že už za týden budeme od všech více jak 15 000 kilometrů daleko. Anyway, sorry těm, kteří přišli a nejsou na fotce. Všechny zbylé fotky z rozlučky můžete zkouknout na našem instagramu.

Jedna z věcí, co musím ještě vyřídit je nahlásit zdravotní pojišťovně, že se chystáme na cestu do zahraničí na dobu delší jak 6 měsíců a vyplnit formulář. Po návratu budeme muset dodat potvrzení o tom, že jsme měli v zahraničí hrazené zdravotní pojištění. Jedna z věcí, kterou nám pojištění v Austrálii nehradí je zubař. Proto se moje frekvence návštěv u tohoto ne příliš oblíbeného lékaře v době před odletem rapidně zvýšila, protože platit si cokoliv týkajícího se zubů by nás mohlo pekelně zruinovat. Zvažujeme teď uzavření klasického cestovního pojištění pro všechny případy, ale to je navíc na jednoho více jak 7 tisíc. Risknout to?

A pokud se ptáte, kdo to na naší rozlučce rozjel nejvíce, jasným vítězem se stává ..

Autor: Ondřej Fiala | karma: 11.97 | přečteno: 349 ×
Poslední články autora